butiken

5 tips för hundar i vinterkyla

5 tips att tänka på för dig som är hundägare. Under vintern behöver du tänka på en hel del saker för att göra livet lite lättare för dig och din hund.

1.    Använd kläder efter väder till både dig och din hund. En hund som har mindre päls kan behöva ett värmande och skyddande hundtäcke eller hundtröja när det är kallt ute. Även hundar kan frysa och bli blöta och behöver därför ibland ett skyddande plagg.

2.    Se upp för utspilld glykol. Under vintern används det både spolarvätskor och kylarvätskor till bilar som innehåller glykol. Våra hundar och andra husdjur tycker att glykol smakar sött och kan slicka i sig det. Även en liten mängd med glykol kan orsaka allvarlig förgiftning så att djuret avlider.

3.    Lämna aldrig din hund ensam i en kall bil. En bil blir snabbt kall när den stängs av och om hunden får sitta stilla en längre stund i bilen så blir den snabbt nedkyld och kall.

4.    Skölj och torka av tassarna efter promenaden så att inte vägsalt torkar in i tassarna och orsakar sveda. Skölj därför alltid tassarna eller torka dem rena när ni kommer hem från promenaden. Tänk på att alltid torka ordentligt emellan trampdynorna.

5.    Snöklumpar mellan tårna och i pälsen, på benen och tassarna är jobbigt för din hund. Det är lätt att få bort genom att skölja av hunden med ljummet vatten. Glöm inte att torka ordentligt innan du släpper lös hunden igen så den inte halkar på underlaget. Har du en hund med artros eller som är gammal och skör så ha hunden kopplad när det är som halast ute så den inte halkar och gör sig illa.