butiken

5 tips om hundsäkerhet i hemmet

Fem enkla tips som kan hjälpa dig att göra ditt hem lite säkrare för din hund. Med enkla medel och sunt förnuft kommer man långt.

Se till att giftiga ämnen förvaras utom räckhåll för din hund. Detta inkluderar allt från rengöringsmedel och växtgift till läkemedel och choklad. Förvara dessa ämnen i höga skåp eller lådor som din hund inte kan nå.

Stäng av spisplattorna och ugnen när du inte använder dem. Detta gäller särskilt om din hund är av en nyfiken sort och kan hoppa upp på köksbänken. Du vill inte att din hund ska bränna sig eller orsaka en brand.

Se till att eluttagen är täckta eller på annat sätt skyddade från din hunds nyfikna tassar. Om din hund biter i en elektrisk kabel eller stoppar tassen i ett uttag kan det orsaka allvarliga skador.

Se till att din hund inte kan rymma genom dörrar eller fönster. Kontrollera att fönster och dörrar är stängda och låsta innan du går hemifrån. Om din hund är av en rymningsbenägen sort kan du även överväga att installera låsbara fönster och dörrar.

Var försiktig med små föremål som din hund kan svälja. Detta inkluderar allt från små leksaker till smycken och mynt. Om din hund sväljer något som inte är ätbart kan det orsaka allvarliga hälsoproblem och kräva akutvård.

Jag hoppas att dessa tips hjälper dig att göra ditt hem säkrare för din hund! Kom ihåg att även om din hund är smart och lärande, är det viktigt att ge dem en säker och trygg miljö att leva i.