butiken

5 tips på hundapotek hemma

Ibland är olyckan framme eller du behöver göra rent ett sår. Kanske behöver du hålla koll om din hund har feber eller har den jobbigt med magen. Oavsett vad så är det alltid klokt att ha det mest nödvändiga produkterna hemma som ett första hjälpen kit ifall du snabbt behöver hjälpa din hund på något sätt. Här nedan ger vi dig fem tips på vad du bör ha hemma men du kan förstås alltid fylla på med vad just du och din hund behöver.

5 tips på hundapotek hemma

  1. Första hjälpen kit: Se till att ha ett komplett första hjälpen kit för din hund. Det bör innehålla gasbinda, sterilt vatten, en pincett, antiseptisk lösning, en termometer och allt annat du tror kan vara viktigt att ha för akuta sjukdomar eller skador.
  2. Loppmedel: Loppor kan orsaka obehag och irritation för din hund. Ha en loppkam och loppmedel hemma så att du kan behandla din hund så snabbt som möjligt.
  3. Ögondroppar: ibland kan hundar få ögoninfektioner eller andra ögonproblem som kan orsaka irritation och smärta. Ha alltid ögondroppar eller salva till hands så att du kan behandla eventuella ögonproblem på din hund.
  4. Matsmältningsmedel: Om din hund upplever matsmältningsproblem som diarré eller förstoppning kan matsmältningsmedel vara till hjälp. Prata med din veterinär för att hitta ett lämpligt alternativ och ha det tillgängligt hemma.
  5. Sårvård: Din hund kan skada sig själv eller få skrapsår. ha därför alltid en sårvårdsprodukt till hands, till exempel en spray eller gel eller salva för att hjälpa till att läka eventuella sår och förhindra infektioner.

Tänk på att alltid rådgöra med din veterinär i första hand och följ alltid deras råd. Om din hund lider av några särskilda sjukdomar så kan det vara bra att komplettera med den medicin som din hund kan behöva.