butiken

Hjälp! min hund kissar inne

Alla som har haft en valp vet att det händer olyckor inne och att valpen inte alltid hinner ut för att göra sina behov. Hur lång tid det tar att få din valp rumsren kan skilja sig rätt mycket och beror både på hur duktig du är på att träna din valp och vilken hundras det är. Vissa små hundraser kan det ta längre tid för att få dem rumsrena. Här ger vi dig några konkreta tips för hur du kan hjälpa din valp att bli rumsren.

5 tips för att göra valpen rumsren

Att göra en valp rumsren är en viktig del av att uppfostra och träna din nya fyrbenta vän. Här är några tips som kan hjälpa dig att göra processen så smidig som möjligt. Först och främst är det viktigt att ha tålamod. Valpar har små blåsor och behöver därför gå ut ofta. En allmän regel är att en valp kan hålla sig lika många timmar som dess ålder i månader plus en. Till exempel kan en två månader gammal valp hålla sig i cirka tre timmar. Börja med att välja en plats utomhus där du vill att valpen ska göra sina behov. Ta med valpen dit efter varje måltid, efter att den har sovit och efter lek. Beröm och belöna valpen när den gör rätt. Ge den en godbit och visa att du är glad över vad den har åstadkommit.

Under tiden du tränar valpen att bli rumsren är det viktigt att hålla ett öga på den och undvika situationer där den kan göra sina behov inomhus. Håll valpen i närheten av dig så att du kan se när den visar tecken på att behöva gå ut. Om valpen trots allt gör sina behov inomhus, reagera inte negativt. Ta valpen utomhus omedelbart och beröm den om den fortsätter att göra sina behov där.Sammanfattningsvis är nyckeln till att göra en valp rumsren tålamod och konsekvens. Ge valpen tillräckligt med tid och uppmuntran, och var alltid beredd att belöna goda beteenden. Med rätt träning och förståelse kan du hjälpa din valp att bli rumsren på kort tid.

Här är 5 tips för att göra din hund rumsren:

  1. Skapa en rutin för utomhusträning: Ta ut din hund på regelbundna tider, minst varannan timme, för att gå på toaletten. Belöna din hund med beröm och godis varje gång de går på rätt ställe.
  2. Ha tålamod: Det tar tid för en hund att lära sig att vara rumsren, så ha tålamod med din hund och ge dem gott om tid att förstå vad som förväntas av dem. Var positiv och uppmuntrande när din hund gör framsteg.
  3. Uppmuntra önskat beteende: När din hund gör något bra, som att gå på rätt ställe, ge dem beröm och godis för att uppmuntra det önskade beteendet.
  4. Uppmärksamma signaler: Håll ett öga på din hunds signaler när de behöver gå ut, såsom att sniffa runt eller cirkla runt på ett ställe. Lär dig att känna igen dessa signaler och ta ut din hund så snart som möjligt.
  5. Undvik bestraffning: Att bestraffa din hund för att ha haft en olycka kan faktiskt göra det svårare för dem att bli rumsrena. Istället för att straffa, försök att undvika situationer där din hund kan ha olyckor och belöna dem när de gör framsteg.