butiken

Snart är det Påsk - Skydda din hund!

Påsken är en härlig tid för oss med god mat, godis och familjemiddagar. Men det finns mat och godis som kan ställa till det för din hund om den råkar få i sig det. Här ger vi dig tips om vad du ska undvika att ge din hund.

Choklad – I påskägget finns det nästan alltid choklad som innehåller teobromin och i mörk choklad finns det större mängder med kakao och teobromin som kan förgifta din hund.

Påskpynt – Var uppmärksam så din hund inte får i sig påskpynt och fjädrar som kan leda till magbesvär eller sätta i halsen. Det kan gå så illa så att hunden måste opereras.

Nötter – kan lätt fastna i hundens tarmar och vissa nötter som t ex macadamianöten är väldigt giftigt för din hund. Nötter och salta snacks kan leda till saltförgiftning.

Salt mat – ge inte din hund saltvatten eller salt och fet mat för då kan den drabbas av saltförgiftning och magproblem och kan vara direkt livsfarligt för din hund.

Vindruvor – din hund kan må väldigt dåligt av vindruvor och få akut njursvikt om dem får i sig det.

Ta hand om din hund och fira påsk tryggt och säkert. Undvik påsksmällare eftersom många hundar är rädda för plötsliga och höga ljud. Njut av ledigheten med sköna hundpromenader och ge gärna din hund lite påskgodis som är nyttigt och gott. Hos oss på Goddie.se har vi ekologiskt och svensktillverkat hundgodis från Yago´s Finest som finns i fyra goda smaker. Passa på att handla ditt hundgodis redan nu så ger vi dig 10 % rabatt på hela din beställning. Använd koden: YAGOS10 i kassan för att få rabatten.

Glad Påsk!