butiken

Tassvård för din hund

Att ta hand om din hunds tassar är viktigt för deras hälsa och välbefinnande. Tassarna är en av de mest använda delarna av din hunds kropp, och de kan lätt utsättas för skador och sjukdomar om de inte sköts ordentligt. I den här artikeln kommer vi att gå igenom några viktiga steg för att ta hand om din hunds tassar.

Ge tassarna omvårdnad

  1. Inspektera tassarna regelbundet Det är viktigt att inspektera din hunds tassar regelbundet för att upptäcka eventuella problem i tid. Kolla efter sprickor, sår eller svullnader. Om du märker något av detta, kontakta din veterinär för att få råd.
  2. Klipp klorna Att klippa din hunds klor är också viktigt för att hålla deras tassar i god form. Klorna ska inte nudda marken när hunden står upp. Om de gör det kan det leda till obehag eller till och med smärta för hunden när de går. Se till att använda en klosax som är speciellt utformad för hundar.
  3. Tvätta tassarna Efter en promenad eller när din hund kommer in från utomhusmiljön är det viktigt att tvätta deras tassar för att ta bort smuts och bakterier. Använd varmt vatten och en mild tvål. Torka försiktigt tassarna med en handduk efteråt.
  4. Undvik heta ytor Hundar kan lätt bränna sina tassar på heta ytor som asfalt eller sand. Om det är varmt ute, se till att hålla din hund på gräs eller skuggiga områden. Du kan också överväga att använda skyddande skor för din hund.
  5. Använd tassbalsam För att hålla din hunds tassar mjuka och smidiga kan du använda tassbalsam. Balsamet hjälper till att återfukta tassarna och kan också minska risken för sprickor och sår.

Att ta hand om din hunds tassar är viktigt för deras välbefinnande. Genom att följa dessa enkla steg kan du hjälpa din hund att ha sunda och glada tassar. Kom ihåg att alltid kontakta din veterinär om du är osäker på hur du ska ta hand om din hunds tassar.

Tips på tassalva

En bra tassalva förebygger och behandlar sprickor i hundens tassar. Här hittar du en bra salva som hjälper till att hålla hundens tassar mjuka och hela.