Starweb

Så mäter du din hund

För att hundkläderna ska sitta så bra som möjligt på din hund så behöver du mäta hunden. Använd ett mjukt måttband och mät runt bröstkorg (bakom frambenen), nacke och ryggens längd. De flesta hundkläder är gjorda efter hundens bröstkorg och det är det måttet som avgör om plagget sitter bra på din hund. Var därför extra noga när du mäter runt bröstkorgen.

Så här mäter du för att välja rätt storlek 

Rygg -  Mät från hundens nacke till svansroten när hunden står upp.
Hals – Mät omkretsen runt halsen där halsbandet sitter
Bröstkorg -  Mät precis bakom frambenen på det bredaste stället.
Tassar – Mät hundens tass genom att sätta en tass på ett papper och rita runt tassen. Mät därefter längd och bredd

Tips!

Har din hund mycket päls, lägg på ett par centimeter extra. Hundraser under 5 kg räcker det att lägga på 2-3 cm.

Hamnar du mellan två storlekar på det plagg du är intresserad av så välj den större storleken. Nästan alla storleksbyten vi får in är till en större storlek.

Lägg på 5 cm på det mått du får runt bröstkorgen för att plagget ska sitta så bekvämt som möjligt på din hund.

Tänk på att det kan skilja i storlekar mellan olika märken och tillverkare. Var därför noga när du mäter din hund. Om du fortfarande är osäker på vilken storlek som du ska välja till din hund så kontakta oss så hjälper vi dig. Blir det ändå fel storlek så är det alltid fria byten till rätt storlek och fri returfrakt. Vill du returnera en vara står du som kund för returfrakten. Nedan har vi satt ihop en storleksguide. Tänk på att det kan skilja mycken mellan olika individer även om det är av samma ras. Mät alltid din hund för att vara helt säker på storleken.

Här hittar du storleksguiden: https://goddie.starwebserver.s...