butiken

Tips på hur du aktiverar din hund inomhus

Det finns massor av sätt att aktivera din hund inomhus. Lekar och aktiviteter för din hund bidrar till en glad och lycklig hund när den får jobba och bli stimulerad. Men enkla medel kan du stärka din hunds mentala hälsa även när ni är inomhus.

Att aktivera sin hund inomhus kan vara en utmaning, men det finns flera saker du kan göra för att ge din hund motion och stimulans även när ni är inomhus. 

Här är några tips:

  1. Lek inomhus - använd leksaker som tuggben, bollar eller gosedjur för att leka med din hund inomhus. Du kan också leka "apport" där du kastar en leksak och låter din hund hämta den och ta tillbaka den till dig.
  2. Träna tricks - lär din hund nya tricks som att sitta, ligg och rulla. Detta ger din hund mental stimulans och kan också hjälpa till att förbättra er kommunikation.
  3. Skapa en hinderbana - använd föremål som kuddar, kartonger eller tunnlar för att skapa en hinderbana för din hund att ta sig igenom.
  4. Göm godis - göm godis eller hundgodis runt om i huset och låt din hund söka efter dem.
  5. Utnyttja trappan - använd trappan i ditt hem för att träna din hunds kondition. Du kan till exempel låta din hund springa upp och ner för trappan ett antal gånger.
  6. Öva på lydnadskommandon - använd tiden inomhus för att öva på lydnadskommandon med din hund, till exempel att sitta, ligg och stanna kvar.
  7. Låt din hund tugga - ge din hund tuggben eller tuggleksaker för att hjälpa till att hålla dem sysselsatta och stimulerade.